Der dyrkes primært kartofler på ejendommen da det fortsat er Peters store lidenskab.
Vi lagrer fører og sælger kartofler af Tåsinge kvalitet hele året rundt. De første er normalt klar i begyndelsen af juni.
Peter har igennem de sidste 25 år ledt efter sorter velegnet til økologisk avl, som samtidig har en god smag, - dette arbejde er ved at lykkes nu.
Jordtypen er en lerblandet jord, som giver kartoflerne et lyst udseende, og en nøddeagtig smag.
Der dyrkes ca. 15 forskelige sorter. Hver enkelt sort smager forskeligt afhængigt af hvor og hvordan den dyrkes. Dvs. at de forskellige sorter smager forskelligt år fra år, og at smagen skifter i løbet af en sæson
Skiftekærkartoflen udvælges hvert år som et kvalitetsmærke for den kartoffelsort, der af lokale smagsdommere bliver bedømt til at smage bedst.
Kartoflerne gror ofte meget længe inden der kommer kartoffelskimmel, det betyder at de modnes på en naturlig måde, og spisekvaliteten derfor ofte bliver god, - samtidig bliver de store, så der ofte kan udvælges bagekartofler i de enkelte marker.
Vores kartofler er kendte for at være stærkt gule i farven og mere faste i kog, - de er svære at stikke gaflen i.
LÆS DYRKNINGSVEJLEDNING KLIK HER |