MARABEL Tidlig spisesort, ovale knolde med gul kødfarve, velsmagende og en velegnet sommer sort, med god smag langt hen på efteråret.Samme topresistens som Sava, moderat knoldresistens. Meget højtydende og en hurtig knoldtilvækst tidlig færdig, kan dyrkes uden forspiring. Fremragende skind
Kan også dyrkes som bagekartoffel da den ofte sætter få men store knolde.
Pas på med opbevaring under 5 C, det kan give søde kartofler. Nematode resistent |
|
 |
|
Kartoffelsorten Marabel har X-faktor
Kan en kartoffel have X-faktor ? Ja hvorfor ikke . Det er i hvert fald det indtryk man kan få, idet kartoffelsorten ”Marabel” fra Karmark Int. A/S d. 12. maj blev kåret som en suveræn vinder af den ansete engelske pris ”The Grocer Food & Drink Awards 2010”.
Prisen uddeles hvert år af det prestigefyldte engelske blad ”The Grocer”. Bladet samler alt om, hvad der rører sig indenfor den engelske fødevareindustri, og de kårer hvert år fødevareprodukter inden for mange kategorier som guld- og sølvmedalje vindere inden for hver deres område. Det er i England en meget anset kåring og giver vinderne ret til at trykke et specielt Award-label på deres produkter i markedsførings øjemed. I konkurrencen deltager alle de store supermarkedskæder som Marks & Spencers, The Co-operative, Tesco, Asda og Sainsbury med hver deres mærkevare-produkt indenfor alle kategorierne, og der er en meget stor mediebevågenhed omkring kåringen. Kartoffelsorten Marabel, som er introduceret til det engelske marked af Karmark Int. A/S i samarbejde med et engelsk pakkeri, var med i kategorien ”Fresh Produce Potatoes”, hvor den bliver markedsført som ”Asda Extra Special Buttery Marabel Potatoes”; pakket som spisekartoffel i små 1 kg- pakninger i gennemsigtigt folie.
Hvad er det så, der gør at Marabel har X-faktor ? Der er flere grunde til at Marabel er slået så godt igennem på det engelske marked, men først og fremmest er det smagen der har været afgørende i sådan en konkurrence. Det ses næsten af det navn som Marabel markedføres under: ”Extra Special Buttery Marabel Potatoes”, og det er netop den cremede, smøragtige smag, der gør at kartoflen er faldet i de engelske forbrugeres smag. Dernæst skal udseendet selvfølgelig også være i orden; ingen sølvskurv, rodfiltsvamp, deformiteter, skurv osv. og disse ting er dels noget sortsbestemt, men også noget rent dyrkningsteknisk. Marabel har vundet stor udbredelse i Tyskland, hvor det er den 4. største sort der dyrkes og sorten får en stadig stigende markedsandel i Sverige og Finland. Herhjemme er Marabel også blevet mere og mere populær hos både avlerne og pakkerierne, fordi sorten er meget nem at dyrke, giver et højt udbytte uden ret meget affald. Marabel kan bruges direkte fra mark i løbet af sommeren, hvor den meget hurtigt opnår et højt udbytte og det er derfor en oplagt sort at anvende lige efter de tidlige kartofler og kan nemt anvendes hen over efteråret/tidlig vinter.
Så herfra kan vi kun opfordre til at prøve en Guldmedalje-vinder; prøv Marabel. |
|
|
 |